KEZALIMAN TERHADAP ORANG MELAYU DI KUNDANG.

1. Saya dan rombongan PUTRA telah menziarah mangsa2 perobohan rumah di Kampung Melayu Kundang semalam.

2. Saya juga telah menerima salinan kesemua kertas saman yang di failkan Kedua2 pihak dalam tindakan ini dan berdasarkan fakta2 yang telah saya Baca dan lihat berdasarkan hujah Kedua2 pihak, saya menyatakan fakta ya spt berikut :-

a) Penduduk telah meneroka Tanah Hutan tersebut utk pertanian dan Perumahan sejak tahun 1986.

b) Tanah tersebut adalah milik Kerajaan Negeri dan tiada sebarang rancangan Pembangunan di buat di Tanah tersebut pada tahun 1986.

c) PADA tahun 2010, wakil penduduk telah membuat carian dan rekod PTG tahun 2010 mengesahkan tiada pemilik berdaftar utk Tanah tsbt.

d) Dari tahun 1986, tiada sebarang larangan meneroka atau larangan membina penempatan di kawasan tersebut oleh Krjn Negeri.

e) Pada tahun 2010, penduduk memohon kepada PTG Gombak utk memohon Tanah Kerajaan untuk tujuan pertanian.

f) Permohonan di sokong Penghulu Mukim Rawang dan tiada sebarang penolakan permohonan di berikan PTG Gombak terhadap permohonan penduduk.

g) Bekalan api dan air juga di terima oleh penduduk sejak 1986 tanpa masalah dari pihak TNB dan Syabas.

h) Pada tahun 2013, seorang penduduk telah membuat semakan pelan di PTG Gombak dan rekod PTG Gombak tahun 2013 berkenaan masih menunjukkan Tanah tersebut masih tiada pemilik.

i) Pada pertengahan 2017, Wangsa Masyhur Sdn Bhd memfailkan permohonan milikan kosong Tanah dan Mahkamah memberi Perintah pelaksanaan pada 5.3.18.

j) WMSB mengaku telah memiliki Tanah tersebut dari krjn Negeri Selangor pada tahun 2002.

k) Walaubagaimanapun, penduduk mempersoalkan Mengapa tiada maklumat pemilikan di rekodkan di PTG Gombak pada tahun 2002 sedangkan semakan penduduk tahun 2010 dan 2013 masih tidak me rekodkan sebarang milikan.

l) WMSB menyatakan penduduk telah menceroboh Tanah mereka sedangkan fakta menunjukkan penduduk telah meneroka di situ sejak 1986 dan tiada sebarang Notis larangan atau pagar di bina atas Tanah tersebut oleh WMSB sejak 2002 hingga 2017.

ISU UNDANG-UNDANG

3. Benar pemilik Tanah berhak utk mendapatkan milikan kosong Tanah mereka.

4. Tetapi kenapa baru di tuntut sekarang? Selepas 17 tahun mrk di katakan memiliki ya?

5. Benarkan penduduk ini menceroboh Tanah itu sedangkan PTG Gombak pun tak pernah larang mereka meneroka dan menduduki Tanah tsbt?

6. Kenapa nak roboh kan 13 buah rumah tu sekarang dan ada 60 rumah lagi bakal di robohkan sedangkan Pembangunan yg di rancang akan di buat di situ hanya di jangka bermula tahun 2025?

7. Tak boleh ke sabar sikit, berunding elok2 sebelum suka suki mak bapak kau pegi roboh rumah orang?

8. Kalau binatang pun marah sarang mereka di ganggu, kau ingat penduduk ni patut sambut kehadiran jentolak kau dengan paluan kompang Bunga manggar dsb?

9. Semua ini adalah antara isu undang2 yang akan di Hujahkan saya di Mahkamah nanti.

10. Seeloknya Kerajaan Negeri masuk campur dan bantu wujud kan situasi menang2 di sini.

11. Kalau kuil Hindu Seafield krjn Negeri tolong, keluarga Bekas komunis di serendah MB sendiri turun bagi Geran, apakah Melayu di Kundang ni takde maruah langsung di layan sebegini?

12. Mrk ni bukan setinggan. Mereka dah teroka dan dah memohon duduk secara sah di situ dan takde sesiapa pernah melarang pendudukan mrk di situ.

13. Tiba2 je kau datang dengan jentolak nak roboh rumah orang.

14. PUTRA akan mempertahankan hak undang2 penduduk Melayu Kundang ini sehingga ke titisan air liur terakhir.

18. Alang2 menyeluk pekasam.

19. Biar sampai ke pangkal telinga.

Sekian terima kasih

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Naib Presiden
Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA)
Pengerusi Biro Aduan Awam dan Undang-undang PUTRA
0129770412

SILA BUAT LAPORAN POLIS DI BALAI BOMBA.

1. Lagu Negaraku di kawal dan di jaga oleh Akta Lagu Kebangsaan 1968.

2. Di dalam Akta tersebut, jelas menunjukkan lirik lagu Negaraku adalah dalam Bahasa Kebangsaan.

3. Saya tidak berhenti di situ.

4. Saya merujuk pula kepada National Anthem Act 1968 untuk melihat jika ada Versi Lagu Negaraku dalam Bahasa Inggeris.

5. Kerana ikrar sumpah perjawatan YDPA, PM dsb dalam Perlembagaan Persekutuan semuanya di terjemahkan kepada bahasa Inggeris dalam Federal Constitution.

6. Maka logiknya, seharusnya ada Versi Lagu My Nation dalam National Anthem Act 1968.

7. Tetapi ternyata logik saya itu silap sama sekali. Dalam National Anthem Act 1968 pun, Negaraku adalah dalam Bahasa Melayu.

8. Maka ini bermaksud, Hanya ada 1 bahasa untuk lagu Negaraku iaitu dalam Bahasa Kebangsaan.

9. Maka, terima kasih kepada sesiapa yg merakam budak2 Sekolah Vernakular menyanyikan lagu Negaraku dalam Bahasa Cina kerana kalau dia tak rakam dan tak sebar, kita pun tak tahu.

10. Budak2 tu tak salah. Yang salah adalah guru2 nya yang Mungkin pelancong China yang telah tinggal melebihi tempoh di Malaysia dan gagal di halau balik sebab takut DAP dan MCA mengamuk.

11. Maka buat lah laporan polis seluruh Negara. Tapi jangan buat laporan polis tu di Balai polis.

12. Buat lah laporan polis itu di Balai Bomba.

13. Tiada tindakan pun Kita tak sakit hati sangat.

14. Dah kalau lapor polis pun polis tak buat apa.

15. Sama lah dengan Bomba.Puas hati.

Sekian Terima kasih

Buzze Azam

#RasisBeperlembagaan
#AkuTutupSekolahKau

Antara Titah Sultan Nazrin tahun 2013 dahulu.

Ini adalah antara titah Sultan Nazrin tahun 2013 dahulu.

#################################

Pemangku Sultan Perak, Raja Dr. Nazrin Shah bertitah, Yang di-Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu bukan boneka yang hanya sekadar menurunkan mohor perkenan kepada setiap dokumen yang dipersembah dengan mata tertutup, mulut terkunci dan tangan terikat tanpa kuasa menyuarakan pendirian.

Sebaliknya, titah baginda, raja dan Yang di-Pertuan Agong berperanan sebagai penimbang tara yang adil dan saksama jika mendapati nasihat yang dipersembah menyimpang daripada undang-undang, tergelincir daripada landasan keadilan, berunsur penindasan atau boleh memudaratkan negara.

Baginda bertitah, raja tidak harus rasa tertekan dan tidak semestinya memberi perkenan jika nasihat yang dipersembah bertentangan syarak, bercanggah dengan Perlembagaan serta undang-undang sehingga memungkinkan berlakunya penindasan dan kezaliman.

“Raja Berperlembagaan memiliki tiga hak. Pertama hak untuk dirunding, kedua, hak untuk memberi nasihat dan terakhir hak untuk memberi peringatan.

https://www.malaysia-today.net/…/yang-di-pertuan-agong-sul…/

################################

Zaman kegemilangan Kesultanan Melayu dahulu, sebelum tahun 1957, kita dapat lihat melalui filem2 arahan dan lakonan P. RAMLEE, rakyat Bebas masuk ke Istana untuk mengadu kepada Sultan jika berlaku apa2 musibah seperti haiwan merosakkan tanaman, lanun membakar simpanan jerami dsb.

Raja pula selepas mendengar keluhan rakyat akan segera menitahkan Bendahara Negara untuk memberikan bantuan dan menitahkan Temenggung untuk Menjaga keamanan.

Begitu lah gambarannya peranan Sultan dahulu dan hubungannya dengan rakyat.

Raja dan Rakyat berpisah tiada.

#################################

Eh jangan ingat itu zaman dulu punya cerita dongeng saja.

Tahun 2019 ni pun, tanggungjawab Raja dan YDPA tu masih ada dalam Perlembagaan Persekutuan.

Contohnya Perkara 153 Perlembagaan.

Adalah menjadi tanggungjawab YDPA utk memelihara kedudukan istimewa orang Melayu dalam bidang Pendidikan, latihan permit perniagaan dan sebagainya.

Jadi apabila orang Melayu rasa di tindas haknya, tak dapat hak Perlembagaannya seperti peluang Pendidikan, latihan atau permit, maka tak salah rakyat mengadu kepada Yang Di Pertuan Agong atau Sultan di Negeri masing2.

Tapi kenapa memorandum Aduan rakyat itu nak di sampaikan kepada Istana amat susah dan payah?

Nak jumpa pegawai Istana pun susah?

Nak masuk mengadap apatah lagi.

Jadi di mana kedudukan Titah Sultan Nazrin berkenaan?

https://www.malaysia-today.net/…/yang-di-pertuan-agong-sul…/

 

MELAYU VS CINA & INDIA DI MAHKAMAH TINGGI.

Ketahuilah sesungguhnya DAP bekerjasama dengan Dong Zhong untuk mempertahankan Sekolah Vernakular ini adalah benar!

Bukti : Nie Ching berkata, DAP akan bekerjasama dengan Persekutuan Persatuan-Persatuan Lembaga Pengurus Sekolah Cina Malaysia (Dong Zong) dan Sekolah Menengah Persendirian Chong Hwa Kuala Lumpur bagi memastikan niat mencabar kedudukan sekolah Cina dan Tamil tidak kesampaian.

Ketahuilah bahawa pemimpin mereka mengesahkan Mahkamah Persekutuan tempoh hari belum membuat keputusan tentang kedudukan sekolah Vernakular dan bukanlah bermaksud berakhirnya cabaran terhadap keabsahan Sekolah Vernakular!

Buktinya: Naib Pengerusi Majlis Bahasa Cina Malaysia, Peng De Sheng berkata, pihak Mohd. Khairul Azam hanya melakukan kesilapan prosedur dan Mahkamah Persekutuan tidak menyatakan bahawa kedudukan sekolah Cina dan Tamil diiktiraf oleh Perlembagaan Persekutuan.

Ketahuilah bahawa orang2 Melayu yang mahu kewujudan Sekolah 1 Aliran sahaja, tiada pilihan lain melainkan harus Bersatu sejak 2 minggu lepas bagi menghadapi Barisan Penyatuan masyarakat Cina di Mahkamah Tinggi pula nanti!

Buktinya : Beliau (Naib Pengerusi Majlis Bahasa Cina Malaysia) justeru meminta masyarakat Cina melakukan persiapan sepenuhnya bagi menghadapi cabaran lebih besar di Mahkamah Tinggi.

Ketahuilah NGO2 dan Pertubuhan2 Melayu bahawa Kita perlu kerahkan semua ahli masing2 untuk menghadapi NGO2 dan Pertubuhan Cina di Mahkamah Tinggi nanti!

Buktinya : Tambahnya, persatuan Cina jangan leka dengan keputusan Mahkamah Persekutuan, tetapi perlu bersatu menghadapi pertubuhan dan individu yang mempertikaikan kedudukan sekolah vernakular.

“Jika digabungkan tenaga persatuan Cina dan India, ia akan memberi kesan positif kepada perjuangan pendidikan bahasa ibunda”

Ketahuilah orang Cina akan melakukan apa jua cara termasuk cara kekerasan untuk mempertahankan bahasa ibunda mereka!

Buktinya: Jika dia mahu lakukan provokasi, maka kami pasti akan menggunakan sifat paling keras untuk mempertahankan hak belajar bahasa ibunda.

KESEMUA KENYATAAN BUKTI INI DI LAPORKAN MALAYSIAGAZETTE.COM DI PAUTAN INI.
https://malaysiagazette.com/…/cabar-kewujudan-sekolah-vern…/

WAHAI ORANG-ORANG MELAYU.

Hanya 3 Perkara yang saya mohon dari anda.

1. Doa
2. Kehadiran ke Mahkamah Tinggi nanti
3. Sumbangan Kewangan berterusan.

Sumbangan untuk Tabung Perjuangan mencabar Sekolah Vernakular Kini boleh di Bank in terus ke akaun AA Network Resources seperti poster di bawah atau di buat secara perbankan Internet dengan mengetip pautan ini :-

https://buzzeazam.com/…/mencabar-keabsahan-sekolah-vernaku…/

Terima kasih atas sumbangan anda.

Yang lain saya akan selesaikan.

#RasisBeperlembagaan

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
0129770412
14 November 2019

MAJLIS PELANCARAN PARTI PUTRA PADA 28 SEPTEMBER 2019

Salam buat semua rakan fb dan whatsapp saya, yang telah mengikuti perkembangan saya sejak kes Low Yatt 3 tahun lepas sehingga Kini, saya dengan ini menjemput anda semua hadir ke Majlis Pelancaran Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA) PADA hari Sabtu ini, 28 September 2019 di Padang bola Kg Baru (Belakang Bangunan Perkeso Jalan Tun Razak) bermula jam 3 pm.

PUTRA adalah wadah politik yang saya pilih untuk meneruskan Perjuangan #RasisBerpelembagaan saya selama ini.

PUTRA bukan untuk memecahbelahkan umat tetapi sebagai saluran alternatif utk orang Melayu yang masih belum menyertai mana2 Parti politik Melayu sedia ada.

Kita memperjuangkan apa yang tidak di perjuangkan oleh Parti2 politik Melayu Islam yg lain.

Contohnya, PUTRA memperjuangkan Sekolah 1 aliran saja dan ini tidak kedengaran sebagai Perjuangan Parti2 politik lain yang masih mahu berkompromi dengan Parti politik bukan Melayu.

PUTRA buat masa ini berdiri sendiri, tanpa mahu berkompromi dengan Parti2 bukan Melayu dan PUTRA adalah satu2nya Parti politik yang tidak malu mengaku Rasis.

Jadi Inilah beza PUTRA dengan Parti2 politik yang lain dan anda boleh memilih utk Menyokong atau tidak Menyokong pendekatan #RasisBerpelembagaan PUTRA ini.

Jumpa anda di Kg Baru Sabtu ini.

Sekian Salam hormat.

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA)

 

KAUM PENDATANG DIKECUALIKAN DARI MEMATUHI SEMUA SYARAT???

Saya taknak cakap sangat pasal semakin berkurangnya bajet Kerajaan di peruntukkan untuk Pendidikan Bumiputera melalui Mara.

Terlalu klise jika saya mengulas dari sudut itu.

Saya nak ulas dari sudut Kontrak Sosial.

Ketika pendatang bukan Melayu di berikan taraf kewarganegaraan Malaya, mrk bersetuju sbg membalas kebaikan orang Melayu menerima pendatang sbg warganegara, mrk mengiktiraf Hak Keistimewaan Orang Melayu yang di zahirkan melalui Perkara 153 Perlembagaan.

Kewarganegaraan di berikan kpd mrk tanpa syarat. (Walaupun sebenarnya ada syarat spt Wajib mengangkat sumpah taat Setia kpd Raja dan Negara serta Wajib fasih Berbahasa Melayu) tetapi Tunku mengecualikan kesemua syarat Perlembagaan berkenaan demi memastikan dalam tempoh 24 jam, jutaan Pendatang mendapat taraf kewarganegaraan mutlak, tanpa syarat, membolehkan mrk mempunyai kedudukan istimewa di sisi Perlembagaan sama seperti pribumi.

Jika pribumi tidak meletakkan apa2 syarat kepada pemberian kewarganegaraan, mengapa sebagai balasan untuk Bumiputera menikmati hak keistimewaan Melayu, di kenakan syarat kena 10 A berderet baru boleh dapat biasiswa penuh?

Kenapa untuk Bumiputera di kenakan Macam2 syarat sebelum boleh menikmati keistimewaan, sedangkan kaum pendatang di kecuali kan dari mematuhi semua syarat???

#RasisBerpelembagaan

Buzze Azam
Selayang
9 Julai 2019

 

Dasar Diskriminasi Perkauman menindas Melayu oleh KSM – 2

KENYATAAN MEDIA

Rujukan Kami : PUTRA/NP/2019
Rujukan tuan :
Tarikh : 3 hb Julai 2019

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

1. PUTRA menghargai Kenyataan Media balas daripada Jabatan Tenaga Manusia Kementerian Sumber Manusia sebaik sahaja PUTRA mengeluarkan Kenyataan Media berkaitan Aduan pengecualian bayaran pendaftaran bagi kursus sepenuh masa program inisiatif meningkatkan enrolmen pelajar belia India (PSMB-ILJTM) tahun 2019.

2. PUTRA memuji kepantasan pihak JTM mengeluarkan kenyataan balas yang menunjukkan sikap kebertanggungjawaban dan efisiensi JTM untuk memberikan maklumbalas segera atas suatu isu yang menjadi polemik di kalangan masyarakat berkaitan dasar kerajaan.

3. Walaubagaimanapun, dukacita di maklumkan bahawa pihak PUTRA tidak dapat melihat apa-apa merit berbentuk jawapan di dalam kenyataan Media JTM tersebut melainkan ianya hanya mencetuskan lebih banyak kontroversi dan menimbulkan persoalan pelanggaran Perlembagaan yang serius.

4. Pertamanya, melalui Kenyataan Media Balasan tersebut, pihak JTM telah gagal menjawab soalan PUTRA samada Yang Di Pertuan Agong telah memberikan perkenan kepada Kementerian Sumber Manusia untuk membuat dasar pengecualian yuran khusus untuk kaum India sahaja menurut perkara 153 Perlembagaan Persekutuan?

5. Kedua, JTM jawapan yang menyatakan bahawa peruntukan kerajaan sebanyak RM5 juta telah di masukkan dalam Bajet 2019 bagi tujuan skim ini tidak menjustifikasikan satu pelanggaran peruntukan Perlembagaan dan peruntukan bajet itu sendiri boleh di cabar keabsahannya dan jika terbukti proses peruntukan bajet berkenaan adalah tidak mengikut “Rule of law” maka bajet itu sendiri boleh di sahkan sebagai tidak sah dan wang rakyat berkenaan hendaklah di kembalikan kepada Kerajaan.

6. Ketiga, kenyataan JTM yang menyatakan bahawa program ini bukan kali pertama di laksanakan Kerajaan malah Kerajaan BN terdahulu turut melaksanakan dasar yang sama, PUTRA menegaskan bahawa jika sesuatu dasar itu tidak berpelembagaan, tak kira samada ianya di lakukan oleh kerajaan PH atau kerajaan BN, ianya tetap tidak sah di sisi undang-undang.

7. Kerajaan BN telah di tumbangkan oleh rakyat di sebabkan polisi diskriminasi perkauman tersebut dan adakah Kerajaan PH ingin mengalami nasib yang sama di tumbangkan oleh rakyat kerana dasar tersebut?

8. PUTRA tidak menentang hak kaum India untuk mendapat penajaan kemudahan Pendidikan . PUTRA hanya menentang penyalahgunaan prosedur dan proses pemberian bantuan tersebut. Sekiranya dasar itu telah di luluskan dengan betul oleh Yang Di Pertuan Agong, maka PUTRA tiada bantahan lanjut berkaitan isu ini.

9. PUTRA mengambil maklum bahawa kemiskinan merupakan antara faktor penghalang kepada peluang Pendidikan tetapi kemiskinan adalah buta perkauman. Oleh itu, Kerajaan hendaklah bertindak adil terhadap semua kaum untuk akses kepada peluang Pendidikan dan kemahiran mengikut undang-undang dan sebarang bentuk diskriminasi selagi ianya tidak di kecualikan oleh undang-undang hendaklah di hentikan.

Sekian terima kasih.

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Naib Presiden Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA)
Pengerusi Biro Undang-undang & Pengaduan Awam PUTRA

 

Dasar Diskriminasi Perkauman menindas Melayu oleh KSM – 1

Surat Parti Bumiputera Perkasa Malaysia (PUTRA) kepada Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Manusia, Kementerian Sumber Manusia berkaitan aduan diskriminasi kaum

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2559462777418639&id=529953190369618

Dan salinan surat kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM untuk siasatan salah guna Dana awam.