Buzze Azam Menulis

Tukar kerajaan ni bukan macam tukar kerani kat pejabat

Tukar Kerajaan ni bukan macam Kita tukar Kerani kat Pejabat.

Kita pecat Kerani lama dan lantik Kerani baru.

Kalau begini keadaannya, Kerani baru tu boleh lah meminta masa untuk menyesuaikan diri dan bagi peluang utk dia belajar menimba pengalaman kerja.

So dalam urusan tukar Kerajaan BN dgn Kerajaan PH, ianya bukan ibarat situasi menukar Kerani Pejabat seperti di atas.

Menukar Kerajaan ni ibarat Kita nak menerima bapak tiri baru bagi meneman hidup mak Kita yg dah lama menjanda dan hot mcm che ta tu contohnya lah.

Ko sebelum nikah patut dah tahu kos maintanence mak kitorg yg hot tu mak aihhh.

Kos kehidupan kitorang anak2 ya pun, kalau dapat B subjek matematik PMR pun mummy kitorg hadiah kan mini Cooper hokeyyy.

So sblm nikah dgn mak kitorg lagi ko patut dah tau apa Bala ko nak kena hadap bila nak masuk dalam family kitorg dan menjadi Ketua keluarga sbg bapak tiri.

Jangan ko asyik nak cakap bagi daddy masa bagi daddy masa utk belajar buat itu ini utk sediakan itu ini.

Time main dgn mak kitorg takde pulak ko nak belajar mintak masa itu ini.

Apa ko janji ko kasi tunai.

Kalau tak ingat kami ni anak2 tiri peduli ko hensem mcmana pun?

Dgn mak kitorg tu ko punya pasal.

Tapi tgjwb ko sbg Ketua keluarga walaupun tiri ko tetap kena tunai kan servis maintanence kitorg.

Kalau Arwah bapak kitorg dulu boleh maintain kitorg not bad la, apasal korang tak boleh?

Pasal sijil ko fake yer?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *