Kezaliman Kerajaan Negeri Pulau Pinang Terhadap Rakyatnya

Keluarga 1

Di arahkan keluar serta merta jam 11 am. Ketika itu si ibu sedang memasak makanan hidangan tengahari. Penguasa menengking kalau tak keluar sekarang kami akan kunci kamu di dalam rumah. Maka si ibu memastikan api dapur dan meninggalkan rumah sehelai sepinggang.

Keluarga 2

Ketika penguasa datang, hanya ada anak kecil berusia 5 tahun sedang tidur di rumah di jaga oleh seorang nenek. Ibu bapa semua keluar bekerja. Penguasa mengarahkan si nenek mendukung anak yang sedang tidur itu utk di bawa keluar sehelai sepinggang.

Keluarga 3

Ketua keluarga di timpa kemalangan 3 minggu sebelumnya dan kaki terpaksa di simen ke paras lutut. Sekarang dlm cuti sakit dan berehat di rumah. Penguasa Perumahan menggegar pintu rumah dan mengarahkan lelaki berkenaan segera meninggalkan rumah sehelai sepinggang. Hanya bertongkat terjingkit2 lelaki itu dlm tangisan meninggalkan rumah.

Keluarga 4

Apabila penguasa mengarahkan keluar rumah, si bapa enggan. Penguasa menyeru masuk seramai 5 orang bersama 3 anggota polis dan menggari tangan si bapa di depan mata anak2 yg masih kecil.

KEZALIMAN APAKAH INI?

DI MANA TIMBANG RASA BUDI BICARA DAN PERTIMBANGAN MORAL KAMU?

APA DOSA MEREKA SEHINGGA BEGITU DI PERLAKUKAN?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *