[Kemaskini] – Selepas Hari Hujahan

Salam semua umat Melayu.

11 November 2019 ini jam 9 pagi di Mahkamah Persekutuan Putrajaya, Hakim Besar Malaya YAA Tan Sri Dato Sri Azahar Bin Mohamed akan mengumumkan keputusan samada saya di berikan kebenaran oleh Mahkamah Persekutuan untuk meneruskan cabaran saya mempersoalkan keabsahan penubuhan Sekolah Vernakular.

Ketika hari Hujahan di Mahkamah Persekutuan tempoh hari (4 November 2019) ramai juga kepimpinan NGO dan orang Melayu perseorangan hadir memberikan sokongan moral.

Saya pasti pada hari keputusan nanti, lebih ramai orang Melayu di perlukan hadir ke Mahkamah Persekutuan sebagai menunjukkan solidariti Kita bersama untuk berjuang mempersoalkan kedudukan sekolah Vernakular yang penubuhannya telah menyebabkan peruntukan ke Sekolah Agama Rakyat di kurang kan dan di had kan sedangkan hak peruntukan Sekolah2 Agama adalah jelas di jamin di bawah Perkara 12(2) Perlembagaan Persekutuan.

Jom hadir beramai2 ke Mahkamah Persekutuan Putrajaya pada hari Isnin depan 11 November 2019 jam 9 pagi.

Kepada Allah Kita berserah.

Sumbangan untuk Tabung Perjuangan mencabar Sekolah Vernakular Kini boleh di Bank in terus ke akaun AA Network Resources seperti poster di bawah atau di buat secara perbankan Internet dengan mengetip pautan ini :-

Tabung Perjuangan – Mencabar Keabsahan Sekolah Vernakular

Terima kasih atas sumbangan anda.

#RasisBeperlembagaan

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
0129770412
6 November 2019

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *